امروز 05 مهر 1402

درباره ما

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت که قبلاً به نام جشنواره فیلم دفاع‌مقدس برگزار می‌شد، یکی از قدیمی‌ترین جشنواره‌های سینمایی ایران و منطقه است‌ که تاکنون 15 دوره را پشت سر گذاشته است. نخستین دوره جشنواره سال ۱۳۶۲ در بحبوحه جنگ‌تحميلي و همزمان با گراميداشت هفته دفاع‌مقدس، در قالب هفته فيلم در محوطه پارك دانشجو و تئاتر شهر تهران برگزار شد.

این جشنواره در تقویم جشنواره‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت «دو سالانه» به ثبت رسیده و سابقه‌اي نزدیک به چهار دهه دارد. این جشنواره در دوره‌‎های اولیه به صورت هفته فيلم و در سال‌هاي بعد به صورت يادواره برگزار شده و در نهايت با گسترش ابعاد برگزاری به جشنواره‌اي سينمايي تبديل شد.

جشنواره فیلم مقاومت پس از ده دوره برگزاری از دوره یازدهم با اتخاذ راهبردهای بین‌المللی و هدف‌گذاری سینمایی در عرصه بین‌الملل به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود که مورد توجه هنرمندان و سینماگران مستقل دنیا قرار گرفته است.

این رویداد مهم فرهنگی و سینمایی در راستای تبیین «گفتمان انقلاب اسلامی» و چارچوب‌های نظری و مفهومی معتبرترین انقلاب آرمانی و دینی جهان شکل گرفته و جلوه‌ای از گفتمان یاد شده به حساب می‌آید.

جشنواره فیلم مقاومت با تکیه بر همین گفتمان، علاوه بر تجدید آشنایی فیلمسازان داخلی، شرایطی را برای هنرمندان و سینماگران اقصی‌نقاط دنیا که به انحائ مختلف در پی مبانی، آرمان‌ها و ارزش‌های الهی انقلاب اسلامی هستند فراهم می‌کند تا از این طریق تولیدات خود را با مفاهیم و واژگان گفتمان انقلاب اسلامی همراه سازند.

در همین راستا تبیین فرهنگ مقاومت در مقابل تهاجم و نفوذِ فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای دشمنان به ویژه آمریکا، استکبارستیزی ملل مظلوم جهان، مبارزه با «تروریسم»، توجه ویژه به چالش‌ها و نیازهای فرهنگی و سینمایی جهان اسلام در بخش¬های «سینمای ایران» و «سینمای بین¬ الملل» با حضور فیلمسازان بین‌المللی و داخلی از مهمترین مؤلفه‌ها و رویکردهای این جشنواره را تشکیل می‌دهد.

در کشور جشنواره‌های متعدد سینمایی در طول سال برگزار می‌شود که بعضاً به رشد فرهنگ عمومی و برخی به رشد تکنولوژی سینما و یا «توأمان» کمک می‌کنند؛ در این میان اما جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به دلیل نگاه استراتژیک به عمق استراتژیک فرهنگی نظام، گسترش گفتمان انقلاب اسلامی با زبان هنر و تبدیل شدن به نقطه ثقل و توجه جنبش‌های سینمایی انقلابی و ضداستکباری در حال‌حاضر متمایز است.

با رشد و گسترش این جشنواره، انجمن سینمای انقلاب و دفاع‌مقدس و بنیاد فرهنگی روایت به منظور استمرار برنامه‌ریزی و تداوم فعالیت‌ها در طول سال با هدف ارتقای سطح کیفی آثار موضوعی مقاومت، کشف و شناسایی استعدادهای جدید، امکان‌سنجی برای حمایت و سرمایه‌گذاری در حوزه سینمای دفاع‌مقدس و گسترش مناسبات حوزه بین‌الملل جشنواره، از سال 1392  اقدام به ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت نموده است و هم‌اکنون، این دبیرخانه، ارتباطات و مناسبات گسترده‌ای با هنرمندان، سینماگران و مراکز فعال سینمایی بویژه NGOهای جهانی برقرار کرده است.

شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در این دوره برای اولین‌بار به صورت بین‌المللی و در بخش‌های: «سینمای ایران و جهان»، «مدافعان سلامت»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد، پژوهش، تحلیل»، «جشنواره‌جشنواره‌ها» و «فیلمسازان بسیجی»، «فیلم به معنای مطلق» و «نشان رسول»  برگزار می‌شود.